شورای ملی تصمیم  همراه و همگام با مردم آگاه ایران، برای تحقق خواسته‌های زیر تلاش و مبارزه می‌کند. 1- گذار کامل از جمهوری اسلامی با تکیه به جنبش‌های اعتراضی مردم، گذار خشونت پرهیز با حفظ حق دفاع مشروع. 2 – حفظ تمامیت ارضی کشور با تاکید بر نظام غیرمتمرکز . 3- جدایی دین از حکومت. 4 – فراخوان عمومی برای تشکیل مجلس مؤسسان. 5 – تلاش برای برپایی نظامی دموکراتیک و انتخابی  تعیین نوع حکومت با آرای مردم. 6 –  اجرای کامل اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر و میثاق‌های وابسته به آن، با تاکید بر رفع هرگونه تبعیض علیه زنان و برابری جنسیتی در تمام عرصه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، خانوادگی و مشارکت زنان در مدیریت جامعه، و نیز تاکید بر حفظ محیط زیست

توضیح درباره ماده ۹۹ منشور ملل متحد؛ پیشنهاد دبیرکل سازمان ملل برای جنگ غزه، کیقباد اسماعیل‌پور

2023-12-08

نوشته ای دیگر از کیقباد اسماعیل‌پور

Comments

در خبرها آمده است که:
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با هدف «جلوگیری از یک فاجعه انسانی در غزه» ماده ۹۹ منشور این سازمان را فعال کرده و از شورای امنیت خواسته دستور آتش‌بس فوری در غزه صادر کند.
و اما ماده ۹۹ منشور چه می‌گوید؟
ماده ۹۹ در بخش هفتم منشور ملل متحد می‌گوید: دبیرکل می‌تواند هر موضوعی را که؛ به نظر او؛ ممکن است تهدیدی برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی باشد، به شورای امنیت اطلاع دهد.
بخش هفتم منشور ملل متحد؛ مواد مختلفی در منشور ملل متحد به وظایف مختلف دبیر کل می‌پردازد از جمله این مواد؛ ماده ۹۹ است که به شکلی وظیفه او را در ارتباط با گزارش سالیانه به اعضای سازمان در مجمع عمومی و تعریف یک حوزه عمل سیاسی خاص به او می‌پردازد.

بخش هفتم منشور شامل مواد ۹۷ تا ۱۰۱؛ اقدامات مرتبط به تهدیدها علیه صلح و امنیت بین المللی؛ نقض شرایط صلح آمیز و هر گونه اعمال زور علیه حاکمیت کشورها را در بر می‌گیرد. ماده ۹۹ در واقع هسته اصلی این بخش را تشکیل می‌دهد.
ماده ۹۹ در گذشته در رابطه با شرایط مردم در کنگو در سال ۱۹۵۹ و در رابطه با شکایت تونس به سازمان ملل در سال ۱۹۶۰ بکار گرفته شد.
در سال ۱۹۵۹ سازمان ملل متحد؛ برای کمک به دولت کنگو برای اداره و کنترل کشور؛ قطعنامه‌ای (قطعنامه ۱۴۳) را تصویب نمود. براساس این قطعنامه سازمان ملل نیروهای عملیاتی خود (ONUC) را برای اطمینان از خروج نیروهای بلژیکی از کنگو و جلوگیری از جنگ داخلی در آن کشور بکار برد.
در سال ۱۹۶۰ تونس از فرانسه در رابطه با ناپایداری آتش بس در منطقه شکایت کرد. دبیر کل ملل متحد پس از بررسی گزارشاتی که از منطقه داشت به این نتیجه رسید که تهدید جدی برای صلح و امنیت جهانی در این منطقه وجود دارد و باید سریعا به آن رسیدگی شود. او در این جهت با بکار گیری ماده ۹۹ درخواست رسیدگی سریع مجمع عمومی را داد.

در شرایط فعلی؛ رئیس هماهنگی امور انسان دوستانه سازمان ملل متحد می‌گوید: وضعیتی که اکنون در غزه شکل گرفته احتمالا یکی از جدی‌ترین بحران‌های انسانی است و در حال حاضر وضعیت در نوار غزه به شکلی نیست که به ما فرصت دهد کمک‌های انسان‌دوستانه ارائه کنیم. او در نامه خود به رئیس فعلی شورای امنیت نوشته که اوضاع در غزه به سرعت رو به وخامت است و امکان دارد که عواقب چنین وضعیتی برای فلسطینیان و همچنین امنیت کل منطقه غیرقابل جبران شود.
در شرایط فعلی گوترش درخواست بکار گیری ماده ۹۹ را نموده که با واکنش تند اسرائیل در سازمان ملل روبرو شده است. اسرائیل می‌گوید که درخواست آتش‌بس فوری در غزه که هدف اصلی فعال کردن ماده ۹۹ منشور سازمان ملل از سوی دبیر کل است؛ در حقیقت «درخواستی برای حفظ حماس و تسلط ترور در غزه» است.

کیقباد اسماعیل‌پور

برای انتشار در شبکه های اجتماعی

مقالات بیشتر از این نویسنده را می‌توانید با کلیک روی نام ایشان مشاهده کنید.

تازه ترین

تکثیر و دگردیسیِ “زهرا خانوم”، مسعود نقره‌کار

تکثیر و دگردیسیِ “زهرا خانوم”، مسعود نقره‌کار

حکومت اسلامی برای سرکوب و حذف مخالفان و دگراندیشان سیاسی و عقیدتی از تمامی ظرفیت‌های مالی، نیروهای انسانی، تخدیر و تحمیقِ پیروانش بر بنیانِ عقب ماندگی مذهبی و فرهنگی و اخلاقی آنان، استفاده کرده است. این سرکوب‌ها در اشکال گوناگونِ فیزیکی، ایدئولوژیک و عقیدتی، نَرم و...

آیا جامعه ایران با بحران حجاب تحمیلی وارد تقابل غیرقابل بازگشت با حکومت جمهوری اسلامی شده است؟

آیا جامعه ایران با بحران حجاب تحمیلی وارد تقابل غیرقابل بازگشت با حکومت جمهوری اسلامی شده است؟

نشانه- خانم صدیقه وسمقی اعلام کرده که «حجاب تحمیلی جمهوری اسلامی را حجاب شرعی» نمی‌داند و «حجاب اجباری یک بازی سیاسی بیهوده است که زنان با مقاومت خود به این بازی پایان خواهند داد.» او می گوید که؛ «زنان در کشور ایران نه‌ تنها از قوانین تبعیض‌آمیز، رنج‌آور و محدودیت‌های...

یادی از بهاره هدایت از رهبران میدانی

یادی از بهاره هدایت از رهبران میدانی

ما دهه‌شصتی‌ها، آخرین به آزمون گذارندگانِ امکان تغییر مسالمت‌آمیز از راه اصلاحات بودیم. هیچ ناظر منصفی نمی‌تواند این ملت را به ناشکیبایی و تمایل به خشونت متهم کند، چرا که خرد جمعی ایرانیان طی دهه‌های گذشته بارها تمام منافذ احتمالی را برای تغییر مسالمت‌آمیز وضعیت...

0 Comments

0 Comments