شورای ملی تصمیم  همراه و همگام با مردم آگاه ایران، برای تحقق خواسته‌های زیر تلاش و مبارزه می‌کند. 1- گذار کامل از جمهوری اسلامی با تکیه به جنبش‌های اعتراضی مردم، گذار خشونت پرهیز با حفظ حق دفاع مشروع. 2 – حفظ تمامیت ارضی کشور با تاکید بر نظام غیرمتمرکز . 3- جدایی دین از حکومت. 4 – فراخوان عمومی برای تشکیل مجلس مؤسسان. 5 – تلاش برای برپایی نظامی دموکراتیک و انتخابی  تعیین نوع حکومت با آرای مردم. 6 –  اجرای کامل اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر و میثاق‌های وابسته به آن، با تاکید بر رفع هرگونه تبعیض علیه زنان و برابری جنسیتی در تمام عرصه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، خانوادگی و مشارکت زنان در مدیریت جامعه، و نیز تاکید بر حفظ محیط زیست

آیا نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی معامله می شوند!

2023-10-10

یک بار جستی ملخک، دو بار جستی ملخک، آخر به دستی ملخک

آیا نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی معامله می شوند!

جمهوری اسلامی با حمله نیروهای نظامی حماس به خاک کشور اسرائیل، آخرین تیرترکش و حفظ مشروعیت در کشورهای اسلامی را از دست می دهند. و در این رابطه حاکمیت دینی برای بقا و ماندگاری در قدرت ناچار گشته که حتی مواضع پیشین خود در حمایت همه جانبه از جنبش های ارتجاع مذهبی در خاورمیانه از جمله دفاع کامل از حماس را بازپس گیرد!

«علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران در واکنش به حمله بامداد شنبه گذشته حماس به اسرائیل گفت، آنها که می‌گویند عملیات اخیر حماس علیه اسرائیل «کار غیر فلسطینی‌ها» است، دچار «محاسبه غلط» شده‌اند. العربیه- سه شنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۲»

در پی مناقشه چند روز اخیر ناشی از حملات حماس به کشور اسرائیل، اکثر ستون نویسان رسانه های معتبر جهانی، نقش ایران را در ارتباط با این حملات برجسته کردند. فرماندهان نظامی و بخشی از مدیران دولتی جمهوری اسلامی هم بروی آنتن خبر آمدند و بیخردانه به همراهی و همگامی همه جانبه حکومت دینی با نیروهای حماس مهر تائید زدند. غافل از اینکه حرکتهای ایزاعی تروریستی و ترس انگار نیروهایی چون حماس، اگرچه می تواند در کوتاه مدت صفحه رسانه ها و سایتهای خبری را پرسازد، اما قطعا با هزینه هایی که به مردم عادی فلسطین وارد می سازد، بیش از پیش عامل پس رفت و محکومیت آن جنبش ارتجاعی می شود. چرا که طی دو دهه اخیر تمامی جنگهای کلاسیک که با جنبش های ارتجاعی- اسلامی صورت گرفته، بلحاظ ابعاد تبلیغی، ترویجی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی برعلیه همان جریانات و کانونهای تروریستی به اتمام رسیده، و افکار عمومی را بیش از پیش برعلیه جنبش شورانده است!

در این رابطه حکومت جمهوری اسلامی که خود درگیر گسستهای متعدد و جنبش های اجتماعی است، از نیروهای نیابتی برای بقا و حفظ و سیطره خود در قدرت بهره می گیرد. به این اعتبار جنبش حماس نیز از نیروهای نیابتی وابسته به جمهوری اسلامی است که بخش زیادی از امکانات مادی و لجستیک آن توسط جمهوری اسلامی تامین می شود. و این مهم بسیار هویدا می باشد.

در رابطه با حمله اخیر حماس به اسرائیل بعضی از رهبران حماس، حزب الله لبنان و حتی فرمانده نظامی و مدیران عالی رتبه در حکومت جمهوری اسلامی، چون رحمیم صفوی مشاور عالی نظامی و علی اکبر ولایتی مشاور سیاسی روابط بین الملل علی خامنه ای،‌ از حمایت حکومت ایران در حمله حماس به اسرائیل پرده برداشتند و نقش ایران را در این رابطه برجسته ساختند. 

با بالا آمدن نظرات مخالفین و موافقین حمله حماس به اسرائیل، و احتمال حمایتهای نظامی دیگر جریانات نظامی چون حزب الله لبنان، دولت اسد در سوریه، حمایت علنی جمهوری اسلامی و…، دولتهای غربی و دوست اسرائیل مواضع سختگیرانه گرفته و آن نیروها و دولتها را تهدید به تلافی کردند. در این رابطه جمهوری اسلامی نیز توسط دولت آمریکا، فرانسه، حتی سازمان آتلانتیک شمالی، ناتو مورد تهدید نظامی قرار گرفت. هسته سخت قدرت به رهبری علی خامنه ای که دید اوضاع به سمت یک رویارویی نظامی پیش می رود، و حملات احتمالی نظامی می تواند تاروپود حکومت جمهوری اسلامی را در هم بپیچد، تصمیم به عقب نشینی از مواضع قبلی در حمایت از حملات حماس گرفتند!

با توجه به موضع گیری رهبران سیاسی حکومت و شیوه حملات حماس به اسرائیل به نظر می آید که جمهوری اسلامی هیچ راهبرد روشنی پس از نتایج جنگ حماس با اسرائیل نداشته و این دولت های مخالف منطقه هستند که می توانند با حذف و ناتوان سازی نیروهای نیابتی در منطقه، از این حمله در تضیف سازی جمهوری اسلامی به درستی استفاده کنند و آنان را در سیاست جنگ طلبانه چند گام به عقب برانند. که این خود به نفع تحولات جنبش اجتماعی در داخل و نیروهای اپوزیسیون در خارج کشور خواهد بود.

در این رابطه علی خامنه ای در سخنرانی روز یکشنبه (۹ اکتبر ۲۰۲۳)، در دانشکده افسری صریحا اعلام کرد که «اگرچه ما از قلبا از حمله حماس به کشور اسرائیل خوشحال هستیم اما در مرحله عمل و لجستیک هیچ همکاری بین دولت جمهوری اسلامی با حماس صورت نگرفته است!».

رهبران جمهوری اسلامی بخوبی نسبت به موقعیت نفوذ و سیطره خود و حفظ بقا در رویارویی با قدرتهای جهان آگاه هستند و با توجه به اینکه مایلند در پروپاگاندا و ستیزخبری دست بالا داشته باشند،‌ اما در حوزه عمل و رویارویی فیزیکی مایل به چنین کاری نیستند. زیرا روحانیت بخوبی از موقعیت ضعیف خود آگاه است و بخوبی می داند که اینبار اگر بین جنش اجتماعی ایران با نیروهای خارجی مخالف جمهوری اسلامی همگرایی راهبردی صورت پذیرد، هیچ شانسی برای بقای آنان نخواهد بود. یک ضرب المثل ایرانی در میان جنبش انقلابی زمزمه می شود که؛

یک بار جستی ملخک، دو بار جستی ملخک، آخر به دستی ملخک

گروه خبر شورای ملی تصمیم

برای انتشار در شبکه های اجتماعی

مقالات بیشتر از این نویسنده را می‌توانید با کلیک روی نام ایشان مشاهده کنید.

تازه ترین

گزارش خبری

گزارش خبری

مادر نفس حاجی شریف از ابعاد پنهان پرونده برخورد با دخترش می گوید زمانی که شکایت کردم، نگاه عاقل اندرسفیهی به من انداخت و گفت: «زنگ زدی ۱۹۷؟ حالا بدو زنگ بزن ببین چی‌کار برات می‌کنه؟ فکر کردی گوش ما رو می‌برن؟» نه تنها نگران برخوردهای حقوقی و قضایی نبودند، بلکه مرا...

تصادفات در ایران سالانه ۱۷۰۰۰ کشته و ۴۴۰۰۰ معلول برجا می‌گذارد

تصادفات در ایران سالانه ۱۷۰۰۰ کشته و ۴۴۰۰۰ معلول برجا می‌گذارد

رئیس گروه آموزشی و مرکز تحقیقات سلامت درحوادث و بلایا دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی اعلام کرد: حوادث ترافیکی، سالانه بیش از ۱۷ هزار کشته و بیش از ۴۴ هزار معلول دائمی برجای می‌گذارد. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ حمیدرضا خانکه همزمان با هفته سلامت...

0 Comments

0 Comments