بازدیدها: 0
✍️اسماعیل عبدی
کاظمی (وزیر آموزش و پرورش) و رادان (فرمانده پلیس) در جلسهی امضای تفاهمنامهی پلیس و آموزش و پرورش
در پی انتشار خبر امضای تفاهمنامهی پلیس و آموزش و پرورش، با توجه به حساسیت موضوع و سابقهی حضور پلیس در مدارس برای برای سرکوب دانشآموزان در جنبش «زن، زندگی، آزادی» و مسموم سازی دانشآموزان در سال بعد از آن که با بی تفاوتی پلیس همراه بود، انتقادات گستردهای مطرح شد. تا جایی که هریک از طرفین مجبور به توضیح و انتشار گوشههایی از متن تفاهمنامهی مذکور شدند.
پس از انتشار اظهارات تأسفبرانگیز وزیر آموزش و پرورش که خود را «سرباز رادان» نامیده، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با شدیدترین لحن، این موضع تحقیرآمیز و نگرانکننده را محکوم و ضمن رد و محکومیت چنین تفاهمنامهای را آن را خلاف قانون و مغایر «قانون ممنوعیت ورود نیروهای مسلح به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور» میداند و خواهان لغو بلاقید و فوری این تفاهمنامه است.
از آنجا که علم و دانش باید به دور از هرگونه مداخلهی نیروهای پلیسی و امنیتی، آزادانه در محیطهای آموزشی جریان یابد و در دسترس همگان در جامعه قرار گیرد. ورود نیروی انتظامی به مدارس و دانشگاهها، تجاوزی آشکار به حریم آموزش و زندگی دانشآموزان و خانوادههای آنان است که نمیتوان و نباید آن را پذیرفت؛ شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران از همهی معلمان، دانشآموزان و خانوادههای آنها و دیگر اقشار جامعه میخواهد مسئولانه نسبت به این تفاهمنامهی غیر قانونی و سرکوبگرانه موضع گرفته و آن را محکوم کنند.
مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، با انتشار متنی با عنوان «جزییات تفاهمنامهی پلیس و آموزش و پرورش» به تاریخ دوشنبه ۱۴۰۴/۰۲/۱ تفاهمنامه همکاری مشترک بین فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و وزارت آموزش و پرورش را با هدف توسعه همکاریهای آموزشی، اجتماعی و فرهنگی، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، افزایش آگاهیهای عمومی خواند که صبح روز سی و یکم فروردین ماه توسط وزیر آموزش و پرورش و فرمانده کل نیروی انتظامی امضاء شده است.
به گفتهی خبرنامهی وزارت آ.پ جزئیات انعقاد تفاهمنامهی پلیس و وزارت آموزش و پرورش به شرح زیر است:
ماده ۱-اهداف تفاهمنامه:
۱-ترویج، توسعه نظم و انضباط اجتماعی.
۲-تقویت امنیت وسلامت اجتماعی دانش آموزان وکادر آموزشی.
۳-تلاش در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی نوپدید و رفتارهای مخاطرهآمیز.
۴-توسعه خدمات مشاوره ای و مددکاری اجتماعی برای مربیان، دانش آموزان و اولیای آنان.
۵-همکاری در برقراری امنیت و پیشگیری از وقوع آسیب و جرم با مشارکت و همفکری کارشناسان طرفین براساس رویکرد جدید سیاست گذاری اجتماعی.
ماده ٢ – موضوع تفاهمنامه:
١- طراحی و اجرای فعالیتهای فرهنگی و آموزشی در زمینه توسـعه انضـباط اجتمـاعی و پیشـگیری از آسیبهای اجتماعی در جامعه دانشآموزی به منظور توسعه و تعمیق همیاران پلیس.
٢- همکاری در تولید منابع آموزشی برای آموزش بهینه و توانمندسازی دانشآموزان متناسب با دوره های تحصیلی و والدین.
٣- همکاری اثربخش متقابل با شبکه آموزشی دانشآموزی (شاد).
٤- برگزاری کارگاه های آموزشی در زمینه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و رفتارهای مخاطره آمیز برای مربیان، دانشآموزان و اولیای آنان در حوزه اجتماعی و فرهنگی.
٥- همکاری در اجرای طرح نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان (نماد).
٦- استفاده از امکانات و ظرفیتهای متقابل رسانهای در راستای آگاه سازی، اطلاع رسانی و جلب مشارکت کارکنان اداری و آموزشی، دانشآموزان و اولیای آنان.
٧- همکاری در تهیه و تولید بستههای (فرهنگی) هنری در راستای آمـوزش روزآمـد اولیـا و مربیـان در سطح کشور.
٨- همکاری خبرگزاری پانا با باشگاه دانشآموزی خبرنگاران پلیس در انتشار و اطلاع رسانی اخبار مـرتبط و تهیه لباس نمادین خبرنگاری همیاری پلیس.
ماده ٣- تعهدات طرفین:
الف – تعهدات وزارت :
١- توجه به ترویج نظم و انضـباط اجتمـاعی و پیشـگیری از آسـیبهـای روانـی- اجتمـاعی در کتـب و موادآموزشی با همکاری و مشارکت فرماندهی انتظامی و متناسب با مقتضیات نظـام آموزشـی کشـور (براساس مقررات سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی).
٢- همکاری در اجرای طرح های پلیسهای تخصصی ( پلیس فتا، مبارزه با مواد مخدر، راهور، پیشـگیری، آگاهی و سازمان اطلاعات)، همیاران پلیس و غیره بـه منظـور فرهنگسـازی بـرای کارکنـان اداری و آموزشی، دانشآموزان و اولیای آنان.
٣- همکاری در برگزاری دوره های آموزشی ضمن خدمت برای کارکنان اداری و آموزشی در حوزه جرایم، آسیبها و نحوه مداخله آنها در پیشگیری از اعتیاد، سرقت، آسیبهای فضای مجازی، تصادفات، جعل و کلاهبرداری و غیره و صدور گواهی آموزش ضمن خدمت از طرف وزارت.
٤- همکاری با فرماندهی انتظـامی در برگـزاری دورههای آموزشـی تـرویج نظـم و انضـباط اجتمـاعی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی برای دانشآموزان و اولیای آنان.
٥- همکاری در تدوین دستورالعملها، شیوه نامهها و غیره در زمینه پیشگیری از آسیبهـای اجتمـاعی و کاهش عوامل مخاطره آمیز.
٦- حمایت از مداخلات و فعالیتهای مورد توافق در طرح نماد.
٧- فراهم نمودن امکان بهره برداری کارکنان، دانشآموزان و اولیای آنان از هشدارها و توصیههای پلیس از طریق سامانه شاد.
٨- همکاری با فرماندهی انتظامی به منظور استفاده از ظرفیتها و فرصتهای آموزشی، تربیتی، ورزشـی، بهداشتی در کانون های فرهنگی و تربیتی، اردوگاه های تربیتی، انجمن اولیا و مربیان مدرسه، شـورای دانشآموزی مدرسه، مراکز راهنمایی و مشاوره خانواده، مدرسان آمـوزش خـانواده، مراکـز مشـاوره و خدمات روانشناختی دانشآموزی، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه تربیـت دبیـر شـهید رجـایی، پـژوهش سراهای دانشآموزی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کانون تربیتی – تندرسـتی اسـتانهـا، شبکه شاد و همچنین مجلات رشد، ماهنامه تربیت، نشـریه نگـاه، انتشـارات انجمـن اولیـا و مربیـان (کتب و ماهنامه پیوند) با رعایت قوانین و مقررات مربوط.
٩- همکاری و تعامل در خصوص ایجاد زمینه مناسب آموزش برای دانشآموزان اتباع خارجی در مقـاطع مختلف تحصیلی برای پیشگیری و کنترل جرایم و آسیبها.
١٠- ایجاد بستر لازم برای همکاری رسانه دانشآموز خبرنگار پانا با معاونت فرهنگی و اجتماعی فراجا.
ب- تعهدات فرماندهی انتظامی:
١- مشارکت در برگزاری نمایشگاه ها و جشنواره های فرهنگـی، آموزشـی، ورزشـی، بهداشـت تندرسـتی، همایشهای علمی برای مدیران، معلمان، مشاوران و مدرسان آموزش خانواده و سایر عوامل انسانی در خصوص پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و توسعه انضباط اجتماعی.
٢- مشارکت در اجرای برنامه آموزش فرهنگ ترافیک و رانندگی کـمخطـر، شـناخت آسـیبهـای حـوزه مواد مخدر و فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی مرزبانی ویژه دانشآموزان و اولیای آنان.
٣- همکاری در آموزش و توانمندسازی کارکنان اداری و آموزشی، دانش آموزان و اولیای آنان در کشور.
٤-همکاری در تدوین نقشه مقابله با آسیبها و مخاطرات فضای مجازی و ارائه خـدمات انتظـامی مـوردنیاز جامعه هدف.
٥- همکاری در اجرای نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزی (نماد).
٦- همکاری و همافزایی در تهیه و تدوین محتوای چاپی و الکترونیکی در خصـوص جـرایم، آسـیبهـا و نکات امنیتی در بسترهای الکترونیکی وزارت شامل سامانه شاد، رشد، پنجره واحد خدمات الکترونیک و غیره برای جامعه هدف.
٧- همکاری و مشارکت در ارائه خدمات آموزشی، ایمنی و انتظامی در بهینهسازی نظم و امنیـت محـیط پیرامونی و سرویس مدارس.
٨- همکاری در پاكسازی محیط پیرامونی مراکز آموزشـی، پرورشـی و ورزشـی در خصـوص جمـعآوری معتادین متجاهر، خرده فروشان مواد مخدر و اشاعه دهندگان ناهنجاریهای اجتماعی.
٩- همکاری در فـراهم نمـودن شـرایط بازدیـد حضـوری و مجـازی دانـشآمـوزان از امـاکن انتظـامی و نمایشگاهی در مهارت افزایی و خوشایند سازی حرفه پلیسی.
١٠- ایجاد بستر لازم برای همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی فراجا با رسانه دانشآموز خبرنگار پانا.
١١- همکاری در زمینه استفاده دانشآموزان از امکانات و فضاهای آموزشی، فرهنگی و ورزشی فرماندهیانتظامی در سطح کشور به منظور پیشگیری از آسیبهای اجتماعی.
۱۲-ابلاغ یا اجرای احکام قضایی فرهنگیان، کارکنان اداری و دانش آموزان از سوی مامور ابلاغ یا اجرا در خارج از محیط آموزشی و پرورشی به منظور حفظ حرمت محیط تعلیم و تربیت.
انتقادات:
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با انتشار بیانیهای در مخالفت صریح از این تفاهمنامه، نگرانی عمیق خود را نسبت به تفاهمنامهی اخیر میان وزیر آموزش و پرورش و فرمانده نیروی انتظامی تهران درخصوص برخورد پلیسی و امنیتی با دانشآموزان دختر به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری اعلام کرد ونوشت: «این تصمیم، نه تنها حقوق اولیهی دانشآموزان دختر را نقض میکند، بلکه فضای آموزشی را به جای محیطی امن برای یادگیری، به فضایی آکنده از ترس و تهدید برای دانش آموزان و معلمان تبدیل خواهد کرد…»
سندیکای کارگران شرکت واحد تصریح کرده است:« ما، بهعنوان بخشی از جامعهی کارگری کشور که فرزندانمان مستقیماً از تبعات ویرانگر این سیاستها متأثر میشوند، قاطعانه خواستار لغو فوری و بیقید و شرط این تفاهمنامهی سرکوبگرانه هستیم. چنین اقدامی، که با هدف پادگانیسازی مدارس انجام شده، نهتنها ناقض اصول تعلیم و تربیت است، بلکه نشاندهندهی نگاه اقتدارگرایانه و امنیتی به فضای آموزشی کشور است. وزیر آموزش و پرورش، بهدلیل نقش مستقیم در اجرای این تصمیم خطرناک و ضدآموزشی، باید فوراً از مقام خود استعفا دهد و پاسخگوی افکار عمومی و جامعهی معترض باشد. تصمیمات سرکوبگرانهای که آزادیهای فردی و اجتماعی از جمله حجاب اختیاری را محدود و جرم انگاری میکنند، قویا محکوم است و در برابر چنین اقدامات سرکوبگرانهای نباید سکوت کرد.»
سندیکا از تمامی نهادها و تشکلهای کارگری، صنفی و مدنی دعوت کرده است در کنار دانش آموزان، معلمان، و دختران ما ایستاده و اعتراضات خود را به روشهای مختلف نشان دهند. این سندیکا هشدار داده است تداوم چنین سیاستهایی تنها موجب افزایش هر چه گسترده تر نارضایتی عمومی خواهد شد و بار دیگر پیامدهای سنگینی برای عاملان آن به همراه خواهد داشت.
محمد حبیبی؛ سخنگوی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیآن ایران نیز گفت: «وزارت آموزش و پرورش، ملک شخصی وزیر یا میدان رژه نیروهای نظامی نیست. ورود احتمالی نیروی انتظامی به حریم امن مدارس، اقدامی آشکارا غیرقانونی، سرکوبگرانه و ناقض حقوق دانشآموزان و معلمان است…»
همچنین تاکنون «کانون صنفی فرهنگیان مازندران»، «انجمن صنفی معلمان فارس»، «انجمن صنفی فرهنگیان اسلامآبادغرب»، «انجمن فرهنگیان هرسین»، «کانون صنفی معلمان ایران(تهران)» و تنی چند از فعالین مستقل صنفی با انتشار بیانیههایی، این تفاهمنامه را محکوم کردهاند و اعلام و انتشار محکومیتهای از سوی تشکلها و نهادهای مستقل فرهنگیان همجچنان ادامه دارد.
همزمان چهار تشکل کارگری مستقل: «سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه»، «کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری»، «گروه اتحاد بازنشستگان» و «کارگران بازنشسته خوزستان» با انتشار بیانیهی مشترک «ورود پلیس به مدارس» را بهانهیا برای «سرکوب دانش آموزان و معلمان» و «سیاست ضد آموزشی» دانشته که آنرا محکوم و «خواهان مخالفت با این تفاهم نامه و منع ورود نیروهای انتظامی در مدارس» شدند…
مدافعان:
سخنگوی فرماندهی کل انتظامی در همین روز با اشاره به امضای این تفاهمنامه آنرا «گامی بلند در راستای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و ارتقای امنیت عمومی با استفاده از ظرفیت دانش همکاریِ همیارانِ پلیسِ کودک دانست». سردار سپاهی سعید منتظرالمهدی انتقادات مخالفان این تفاهمنامه را «ادعاهای کذب و بی اساس برخی مخالفان نظم و امنیت در کشور» بر شمرد و «تبدیل محیط تعلیم و تربیت به فضایی سرشاز از ایمنی و آرامش و همچنین از بین بردن عوامل اجتماعیِ مخلّ یادگیری و تربیت فرزندان» را از اهداف آن خواند.
🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
به نقل از:
🔹 نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra
0 Comments