پرواز مسافربری هواپیمایی بینالمللی اوکراین از مبدأ تهران به مقصد کیف در ۱۸ دی ۱۳۹۸ (۸ ژانویه ۲۰۲۰) هدف عمدی شلیک پدافند هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت و ساقط شد. همهٔ ۱۷۶ سرنشین این پرواز شامل «۷۰ مرد، ۸۱ زن، ۱۵ کودک و یک نوزاد و ۹ خدمه پرواز»، جان باختند. با وجود شواهد بسیاری که حاکی از حمله موشکی سپاه بود، جمهوری اسلامی آنرا انکار می کرد. تا سرانجام در تاریخ ۲۱ دی ماه ۱۳۹۸ و سه روز پس از وقوع حادثه، ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی بیانیه ای منتشر کرد و ساقط کردن هواپیمای اوکراین توسط موشک سپاه را تائید کرد.
این رویداد پس از آن رخ داد که دولت وقت آمریکا در یک عملیات ویژه نظامی قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس را در فرودگاه بین الملی بغداد به قتل رساند، و پس از آن حمله موشکی سپاه به نیروهای نظامی آمریکا در پایگاه عین الاسد صورت گرفت. سپاه برای جلوگیری از تداوم حملات نیروهای نظامی آمریکا، هواپیمای مسافربری ۷۵۲ اوکراین در ایران را هدف قرار می دهد تا به گمان از تداوم حملات آمریکا به ایران و گسترش جنگ جلوگیری نمایند! والدین جان باختگان «محمد حسین و زینب اسدی لاری» فاش کردند که حسین سلامی فرمانده سپاس پاسداران حدود چهل روز پس از سانحه سقوط هواپیما، مخفیانه به دیدار آنها رفته و گفته است که «اگر این اتفاق نمی افتاد، ۱۰ میلیون جمعیت کشته می شدند و این واقعه باعث شد که این جنگ رخ ندهد».
در پی تایید رسمی حمله موشکی سپاه به هواپیمای اوکراینی، مجموع اعتراضاتی در سراسر کشور رخ داد. از جمله تجمع مردم و دانشجویان در مقابل دانشگاه امیرکبیر و شریف در تهران صورت گرفت. همینطور در شهرهای آمل، ساری، اصفهان، رشت، همدان، کرمان، شیراز، بابل و ارومیه تجمعات اعتراضی و در محکومیت مقامات جمهوری اسلامی از جمله علی خامنه ای انجام شد و خواهان استعفای او شدند. که در پی آن دهها نفر دستیگر و صدها نفر دیگر سرکوب شدند. همینطور هر ساله دهها اعتراض و تجمع در ایران و نقاط مختلف دنیا و از جمله توسط خانواده های جان باختگان ترتیب داده می شود که خواهان حمایت جامعه جهانی در محکومیت جمهوری اسلامی می باشند.
شورای ملی تصمیم ضمن هم دردی با خانوادهای دادخواه کشته شدگان این جنایت ضد بشری، براساس شواهد موجود معتقد است که شلیک سپاه به هواپیمای اوکراینی عمدی بوده و هدف آن، جلوگیری از حمله احتمالی ایالات متحده به ایران در پی قتل قاسم سلیمانی صورت گرفت. ما خواهان محکومیت این اقدام شنیع توسط مجامع بین الملل و سازمانهای حقوق بشری می باشیم.
این شورا همینطور از بیانیه انجمن خانوادههای قربانیان هواپیمای اوکراینی که روز شنبه ۶ ژانویه ۲۰۲۴ انتشار یافت حمایت می کند. در بخشی از آن بیانیه آمده که «در سالی که گذشت پرونده این جنایت توسط چهار دولت متضرر کانادا، بریتانیا، اوکراین و سوئد به دیوان بینالمللی دادگستری ارجاع شد. ضمن تشکر از تعهد این دولتها به خانوادهها، بار دیگر اعلام میکنیم که انتظار ما از این روند حقوقی روشن شدن حقیقت و اجرای عدالت است.»… «درخواست بررسی ویژهی پرونده در دادگاه لاهه با توجه به رفتار جمهوری اسلامی با خانوادهها»، «باز شدن پروندهی جنایی در کانادا توسط پلیس فدرال» و «قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست گروههای تروریستی» مطرح کرد.
شورای ملی تصمیم
۱۸ دی ۱۴۰۲
۸ ژانویه ۲۰۲۴
0 Comments