شورای ملی تصمیم  همراه و همگام با مردم آگاه ایران، برای تحقق خواسته‌های زیر تلاش و مبارزه می‌کند. 1- گذار کامل از جمهوری اسلامی با تکیه به جنبش‌های اعتراضی مردم، گذار خشونت پرهیز با حفظ حق دفاع مشروع. 2 – حفظ تمامیت ارضی کشور با تاکید بر نظام غیرمتمرکز . 3- جدایی دین از حکومت. 4 – فراخوان عمومی برای تشکیل مجلس مؤسسان. 5 – تلاش برای برپایی نظامی دموکراتیک و انتخابی  تعیین نوع حکومت با آرای مردم. 6 –  اجرای کامل اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر و میثاق‌های وابسته به آن، با تاکید بر رفع هرگونه تبعیض علیه زنان و برابری جنسیتی در تمام عرصه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، خانوادگی و مشارکت زنان در مدیریت جامعه، و نیز تاکید بر حفظ محیط زیست

راهپیمایی اربعین – نمایش سیاسی رژیم و ساده لوحی مومنان – احد قربانی دهناری

2022-09-12

نوشته ای دیگر از احد قربانی دهناری

Comments

بازدیدها: 0

راهپیمایی اربعین – نمایش سیاسی رژیم و ساده لوحی مومنان – احد قربانی دهناری

حکومت اسلامی هر ساله میلیون‌ها ایرانی را تشویق به شرکت در راهپیمایی اربعین می‌کند. این نمایش چیست و چه هدفی را دنبال می‌کند؟

در سده میانه مومنان مسیحی به کشیشان اعتقاد داشتند. اربابان فاسد کلیسا “تجارت آمرزش” راه انداختند. بسیاری از کشیشان برای سرکیسه کردن مردم عادی با سوء استفاده از سادگی و اعتقادات دینی آنها، در ازای گرفتن پول به آنها سندی می‌فروختند که تمام گناهانشان را می‌بخشید و رفتن آنها را به بهشت تضمین می‌کرد.

حکومت اسلامی در ایران فاسد تر از کشیشانی که با گرفتن پول از مومنان رفتن به بهشت آنها را تضمین می‌کردند، پروژه‌ی کاملن سیاسی خود را که برای قدرت نمایی سیاسی و جبران ناکامی در سیاسی کردن مراسم حج[i] را اشتیاق به امام حسین و معرفت به او تبلیغ می‌کند.

در حالی که مردم ایران با مشکلات متعدد اقتصادی و زیست‌محیطی دست و پنجه نرم می‌کنند، مقام‌های حکومت اسلامی در مراسم نمایشی راهپیمایی «اربعین» از ارائه خدمات دولتی از جیب مردم کمک مالی، خدمات و ریخت و پاش بی‌حساب به راهپیمایان ارائه می‌کنند.

دولت رئیسی امکان‌ها وسوسه‌برانگیز مالی، بیمه و اینترنت مجانی برای راهپیمایان اربعین فراهم کرده است. سخنگوی دولت رئیسی گفت: «در این زمینه دولت تلاش کرده زیرساخت‌های کشور را فعال کند که از ۱۰ فرودگاه کشور پرواز به عراق انجام می‌شود و مرزها هم افزایش دوبرابری داشت و قطار تهران کربلا هم فعال و تقویت و توسعه یافته است.» …. «ارائه خدمات اینترنت رایگان برای زائران اربعین» و «تسهیلات ۳ و پنج میلیون تومانی برای زوار اربعین» …. «با تلاش‌های وزارت اقتصاد و بانک‌ مرکزی تسهیلات ۵ میلیون تومانی برای سرپرست‌های خانوارهای زائر و ۳ میلیونی برای دیگر زائران در نظر گرفته شده و این تسهیلات بر خط و بدون‌نیاز به ضامن و با ضامن قرار دادن یارانه‌ها انجام‌ می‌شود.»

در حالی که پایتخت ایران با مشکل کمبود اتوبوس برای حمل‌ونقل عمومی مواجه است، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهرداری تهران گفت که ۵۰۰ اتوبوس برای شرکت در مراسم اربعین اعزام شد.

در خراسان نیز شورای شهر مشهد تصویب کرد که ۳ میلیارد تومان به «مواکب مردمی اربعین» اعزامی از این شهر به کشور عراق پرداخت شود. به دستور شهردار و تصویب شورای مشهد، ۱۵ میلیارد تومان برای خدمات در شهر نجف اختصاص یافته و کاروانی با حدود هزار نفر شامل ۵۲۵ نفر پاکبان و ۳۵۴ نفر راننده اتوبوس به نجف می‌روند.

همچنین در حالیکه کشور با بحران بی آبی مواجه است، خبرگزاری صدا سیما و ستاد مرکزی اربعین از تامین صد و پنجاه میلیون بطری آب معدنی برای زائران خبر داد. نماینده رشت در مجلس، یکی از اصلی‌ترین نیازهای راهپیمان اربعین در مرز و مسیر پیاده‌روی را آب معدنی دانست وگفت: «تاکنون بیش از ۱۴ میلیون بطری آب معدنی تحویل مرزهای خروجی کشور شده و این عدد تا ۲۵ میلیون بطری افزایش خواهد یافت.»

هر چند عده زیادی از این راهپیمایان جیره‌خواران و مزدبگیران حکومت اسلامی و خانواده‌های آنها برای نشان دادن سرسپردگی سیاسی به حکومت اسلامی هستند، اما اکثر مومنان نیز از خود نمی‌پرسند زمانی که ۱۰ میلیون ایرانی زیر خط فقر زندگی می‌کنند، حکومت با این ریخت و پاش چه هدفی را دنبال می‌کند؟ آیا این یک مراسم مذهبی است یا یک قدرت‌نمایی سیاسی؟

رئیس جمعیت هلال احمر ایران خبر وقوع انفجار در یک اتوبوس مسافربری با ۳۰ مسافر در شهر شمولی استان بابل عراق را داد. خبرگذاریی‌ها تاکنون از مرگ پانزده نفر راهپیمایان ایرانی در کربلا به دلیل گرمازدگی و ازدحام جمعیت خبر دادند.

در راهپیمایی اربعین، حکومت اسلامی و مومنان ساده لوح با دو رویا در یک بستر می‌روند: اولی برای نمایش قدرت سیاسی خود، دومی برای شفاعت، پاک کردن گناهان خود و تضمین رسیدن به بهشت و حوری و غلمان.

احد قربانی دهناری

۲۰ شهریور ۱۴۰۱ – ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۲

[i]  خمینی معتقد بود حج باید تبدیل شود به مراسم بیزاری و برائت از مشرکان و منافقان شود. منظورش از مشرکان آمریکا و غرب بود و منافقان آن کشورهای اسلامی که با این دو همکاری می‌کنند. حکومت سعودی آن راهپیمایی‌های برائت از مشرکین که خمینی اصرار داشت در حج برگزار شود، را سرکوب کرد و به این خواست خمینی قاطعانه نه گفت

[1]  خمینی معتقد بود حج باید تبدیل شود به مراسم بیزاری و برائت از مشرکان و منافقان شود. منظورش از مشرکان آمریکا و غرب بود و منافقان آن کشورهای اسلامی که با این دو همکاری می‌کنند. حکومت سعودی آن راهپیمایی‌های برائت از مشرکین که خمینی اصرار داشت در حج برگزار شود، را سرکوب کرد و به این خواست خمینی قاطعانه نه گفت.

 

برای انتشار در شبکه های اجتماعی

مقالات بیشتر از این نویسنده را می‌توانید با کلیک روی نام ایشان مشاهده کنید.

تازه ترین

گزارش خبری- تحلیلی

گزارش خبری- تحلیلی

بحران معیشت در ایران: فساد، ناکارآمدی و سیاست‌های ویرانگر سروش آزادی سرآغاز سایت خبری ایلنا اخیراً گزارشی اقتصادی با عنوان «افزایش ۷۰ درصدی قیمت‌ها در صنایع غذایی، هزینه بسته‌بندی ۲۰۰ درصد گران شد» منتشر کرده است. این گزارش که در تاریخ ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ منتشر شده،...

نابرابری ساختاری در ایران: چالش‌های قومی، فرهنگی و حکمرانی اسلامی

نابرابری ساختاری در ایران: چالش‌های قومی، فرهنگی و حکمرانی اسلامی

سروش آزادی حاشیه شدگی (یا نابرابری ساختاری Structural Inequality) ایران کشوری با تنوع گسترده قومی، زبانی و مذهبی است که تحت یک نظام جمهوری اسلامی به نابرابری ساختاری اشکال پیچیده خاصی داده است: این ترکیب پیچیده، نابرابری‌های ساختاری خاصی را ایجاد کرده که در حوزه‌های...

ناسیونالیسم جمهوری اسلامی و ارتباط آن با

ناسیونالیسم جمهوری اسلامی و ارتباط آن با

هویت‌های قومی و ملی ما ایرانیان سروش آزادی سرآغاز ناسیونالیسم در ایران، به‌ویژه پس از انقلاب ۱۳۵۷، شکلی منحصر‌به‌ فرد به خود گرفته است که آن را می‌توان «ناسیونالیسم اسلامی- شیعی» نامید. این نوع ناسیونالیسم، برخلاف ناسیونالیسم‌های کلاسیک که عمدتاً بر مبنای زبان، فرهنگ...

0 Comments

0 Comments