شورای ملی تصمیم  همراه و همگام با مردم آگاه ایران، برای تحقق خواسته‌های زیر تلاش و مبارزه می‌کند. 1- گذار کامل از جمهوری اسلامی با تکیه به جنبش‌های اعتراضی مردم، گذار خشونت پرهیز با حفظ حق دفاع مشروع. 2 – حفظ تمامیت ارضی کشور با تاکید بر نظام غیرمتمرکز . 3- جدایی دین از حکومت. 4 – فراخوان عمومی برای تشکیل مجلس مؤسسان. 5 – تلاش برای برپایی نظامی دموکراتیک و انتخابی  تعیین نوع حکومت با آرای مردم. 6 –  اجرای کامل اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر و میثاق‌های وابسته به آن، با تاکید بر رفع هرگونه تبعیض علیه زنان و برابری جنسیتی در تمام عرصه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، خانوادگی و مشارکت زنان در مدیریت جامعه، و نیز تاکید بر حفظ محیط زیست

اعدام‌ها در بلوچستان را محکوم می‌کنیم

2022-08-25

نوشته ای دیگر از شورای ملی تصمیم

Comments

بازدیدها: 0

بیانیه شورای ملی تصمیم

سازمان حقوق بشر ایران ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ در گزارشی از اجرای حکم اعدام پنج زندانی بلوچ در زندان زاهدان خبر داد. به گزارش این سازمان، یکی از افرادی که حکم قصاص نفس برای او اجرا شده‌ کودک‌مجرمی است که در سن ۱۷ سالگی در یک درگیری خیابانی مرتکب قتل شد. به همراه این کودک-مجرم، حکم اعدام چهار زندانی دیگر نیز در زندان مرکزی زاهدان به اجرا درآمد.

براساس آمار منتشر شده از سوی نهاد‌های حقوق بشری، از آغاز سال جاری میلادی تاکنون دست‌کم ۱۰۳ شهروند بلوچ در ایران اعدام شده‌اند که این رقم نزدیک به ٢۵ درصد کل اعدام‌ها در ایران است. این در حالی است که شهروندان بلوچ حدود ۳ درصد کل جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند.

بیشتر اعدام‌شدگان متهم به ارتکاب جرایمی مربوط به مواد مخدر و اتهام مبهم «محاربه با خدا» هستند. افزایش تعداد اعدام‌ها در بلوچستان همزمان با اوج گیری نارضایتی‌های اجتماعی، اعتراضات سراسری صنفی، بازنشستگان و زنان در ایران نشان می‌دهد که هدف حکومت ایجاد ارعاب سیاسی است نه مقابله با جرم و جنایت.

ایران در صدر فهرست کشورهایی قرار دارد که از مجازات اعدام در آیین دادرسی قضایی خود استفاده می‌کنند. سازمان حقوق بشر ایران و سازمان فرانسوی «با هم علیه مجازات اعدام» در گزارش مشترک سالانه خود، از دوبرابر شدن اعدام‌ها در زمان ریاست ‌جمهوری ابراهیم رئیسی در ایران خبر دادند. بر اساس گزارش مشترک این دو سازمان حقوق بشری، مقامات دولتی در باره ۸۳ درصد این اعدام‌ها، هیچ‌گونه اطلاع‌رسانی انجام ندادند. شمار زندانیان اعدام‌شده گروه‌های اتنیکی، ‌«به‌ویژه بلوچ‌ها» چشمگیر و «بیش از حد زیاد» بوده است. «شکنجه سیستماتیک، فقدان رسیدگی قانونی و عدم مسئولیت‌پذیری» از جمله مواردی است که بر اساس این گزارش، باعث تداوم وضعیت موجود و افزایش شمار اعدام‌ها در ایران شده است.

در سیستان و بلوچستان نرخ بیکاری بین ۴۰ تا ۶۰ درصد است. سیستان و بلوچستان در آمار ترک تحصیل کودکان و دانش‌آموزان بازمانده ار تحصیل رکورددار است. سیستان و بلوچستان پائین‌ترین شاخص‌های بهداشت و درمان در کشور را دارند.

برخی از اصلی‌ترین وظایف دولت مدرن ایجاد زیرساخت‌ها، فراهم آوردن کار برای شهروندان، فراهم کردن امکانات تحصیل برای کودکان و نوجوانان، تامین بهداشت و درمان برای شهروندان است. بلوچستان عزیز از همه‌ی این امکاناتی که حق مسلم شهروندان است، محروم است در عوض بالاترین تعداد اعدام را دارد.

شورای ملی تصمیم اعدام‌ها در بلوچستان را به شدت محکوم می‌کند و از همه‌ی مردم و تشکل‌های سیاسی و صنفی می‌خواهد به طور یکپارچه این جنایت رژیم را محکوم کنند و صدای مردم زحمتکش بلوچ باشند.

شورای ملی تصمیم

۳ شهریور ۱۴۰۱ – 25 اوت ۲۰۲۲

برای انتشار در شبکه های اجتماعی

مقالات بیشتر از این نویسنده را می‌توانید با کلیک روی نام ایشان مشاهده کنید.

تازه ترین

جمهوری اسلامی باز چند جوان را اعدام کرد

جمهوری اسلامی باز چند جوان را اعدام کرد

جمهوری اسلامی با کارنامه سیاه و پروژه‌های ضد ایرانی هیچ پایگاهی میان مردم ندارد. این رژیم نه توان حل اَبَر بحران‌هایی که در میهن ما ایجاد کرده را دارد و نه اراده‌ی آن؛ تنها بر حکومت بر مردم از طریق ترساندن سرمایه‌گذاری می‌کند. هر گاه در مواجهه با دشمنان خارجی یا ترس...

پیام تسلیت به کارگران و مردم ایران

پیام تسلیت به کارگران و مردم ایران

با اندوهی عمیق و تأسفی فراوان، بار دیگر معادن ایران قربانی گرفتند. بی‌توجهی دولت، مسئولان محلی و کارفرمایان به اصول ایمنی در محیط کار، زیاده‌خواهی بی‌پایان کارفرمایان، نبود تشکل‌های مستقل کارگری و محرومیت کارگران از نقش‌آفرینی در مدیریت و نظارت بر ایمنی محل کار،...

بیانیه مشترک سازمان‌های حقوق بشری آذربایجان و کردستان: مقابل آتش‌افروزیهای جمهوری اسلامی در ارومیه بایستیم

بیانیه مشترک سازمان‌های حقوق بشری آذربایجان و کردستان: مقابل آتش‌افروزیهای جمهوری اسلامی در ارومیه بایستیم

۰۴ فروردین ۱۴۰۴ بیانیه‌ی مطبوعاتی در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۴۰۳، مراسمی به مناسبت نوروز توسط شهروندان کُرد ارومیه در این شهر برگزار شد. در این مراسم، ده‌ها هزار نفر با روشن‌کردن آتش و رقص و پایکوبی، نوروز و آغاز سال نو را جشن گرفتند. چند روز بعد، در تاریخ ۲ فروردین ۱۴۰۴،...

0 Comments

0 Comments