شورای ملی تصمیم  همراه و همگام با مردم آگاه ایران، برای تحقق خواسته‌های زیر تلاش و مبارزه می‌کند. 1- گذار کامل از جمهوری اسلامی با تکیه به جنبش‌های اعتراضی مردم، گذار خشونت پرهیز با حفظ حق دفاع مشروع. 2 – حفظ تمامیت ارضی کشور با تاکید بر نظام غیرمتمرکز . 3- جدایی دین از حکومت. 4 – فراخوان عمومی برای تشکیل مجلس مؤسسان. 5 – تلاش برای برپایی نظامی دموکراتیک و انتخابی  تعیین نوع حکومت با آرای مردم. 6 –  اجرای کامل اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر و میثاق‌های وابسته به آن، با تاکید بر رفع هرگونه تبعیض علیه زنان و برابری جنسیتی در تمام عرصه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، خانوادگی و مشارکت زنان در مدیریت جامعه، و نیز تاکید بر حفظ محیط زیست

یادی از زنده‌یادان قتل‌های زنجیره‌ای در سالروز تولد محمد جعفر پوینده

2023-06-05

نوشته ای دیگر از شورای ملی تصمیم

Comments

امروز، در سالگرد محمدجعفرپوینده، یکی از قربانیان قتل‌های زنجیره‌ای، یاد او و دیگر روشنفکران و فعالان سیاسی و فرهنگی کشورمان که در دوران تاریک استبداد و تبعیض جان خود را فدای آزادی و برابری مردم ایران کردند، گرامی می‌داریم.

محمدجعفرپوینده در سال ۱۳۳۳ در شهرستان اشکذر استان یزد به دنیا آمد. او از جوانی علاقه‌مند به خواندن و نوشتن بود و در زمینه‌های جامعه‌شناسی، زبان‌شناسی و ادبیات فعالیت داشت. او آثار بزرگ نویسندگان و جامعه‌شناسان جهان را به فارسی ترجمه کرد و خود نیز چندین کتاب و مقاله درباره نقش جامعه‌شناسی در تحلیل ادبیات، رابطه بین زبان و فرهنگ، تأثیر جامعه بر نویسنده و خواننده، روش‌های ترجمه و نقد ادبی نوشت.

پوینده عضو کانون نویسندگان ایران بود و به خاطر مخالفت با سانسور و دفاع از آزادی بیان شناخته می‌شد. او همچنین در پژوهش‌گاه فرهنگی کار می‌کرد و در حال ترجمه کتاب «پرسش و پاسخ درباره حقوق بشر» بود.

پوینده در پاییز سال ۱۳۷۷ به دست نیروهای وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی به قتل رسید. او پس از خروج از دفتر کار خود در یکی از روزهای آذرماه ناپدید شد و جسدش در نزدیکی روستای بادامک شهریار (در اطراف شهر کرج) پیدا شد. پوینده یکی از قربانیان قتل‌های زنجیره‌ای بود که در آن ده‌ها روشنفکر و فعال سیاسی و فرهنگی ایران به دستور وزارت اطلاعات حکومت اسلامی به قتل رسیدند.

به گفته منابع مختلف، قربانیان قتل‌های زنجیره‌ای بیش از ۸۰ نفر از نویسندگان، مترجمان، شاعران، کنش‌گرایان سیاسی و شهروندان عادی بودند. از جمله کسانی که در شیوه مشابه پوینده به قتل رسیدند، می‌توان به نام‌های زیر اشاره کرد:

مظفر بقایی، کاظم سامی، عبدالرحمن قاسملو، حسین سودمند، هایک هوسپیان‌مهر، احمد میرعلایی، طاطاوس میکائیلیان، سیامک سنجری، غفار حسینی، احمد تفضلی، رضا مظلومان، فاطمه قائم‌مقامی، معصومه مصدق، پیروز دوانی، حمید حاجی‌زاده       ، کارون حاجی‌زاده، علی‌اکبر سعیدی سیرجانی، برخی دیگر از قربانیان قتل‌های زنجیره‌ای هستند.

ما در سالگرد شهادت پوینده، به خانواده، دوستان و همکاران او تسلیت می‌گوئیم. ما همچنین خواستار عدالت و پاسخگوئی برای قاتلان پوینده و دیگر قربانیان قتل‌های زنجیره‌ای هستیم. ما جمهوری اسلامی را مسئول خشونت و کشتار علیه مخالفان خود می‌دانیم و این قتل‌ها را یه شدت محکوم می‌کنیم. ما از ملت ایران می‌خواهیم که به یاد پوینده و دیگر شهیدان فرهنگ و آزادی، و پشتیبان خانواده‌های دادخواه باشند و برای تحقق آرزوهای آن‌ها بجنگند.

شورای ملی تصمیم

۱۵ خرداد ۱۴۰۲ – ۵ ژوئن ۲۰۲۳

 

برای انتشار در شبکه های اجتماعی

تازه ترین

ادبیات؛ سکوت صحرا را شکست.

ادبیات؛ سکوت صحرا را شکست.

  امسال فرصتی دست داد تا برای بار دوم در مراسم سال‌گشت میلاد مختوم‌قلی، شرکت کنم. این جشن‌واره‌ی مردمی را می‌توان از زوایای مختلفی تحلیل کرد. من در این فرصت کوتاه، تنها به برخی از سر‌فصل‌های نظرگیری که توجه‌ی مرا به خود جلب کرد، اشارات مختصری خواهم کرد....

کو غیرت ایرانی!     رسول بداقی  زندان اوین بهمن

کو غیرت ایرانی! رسول بداقی زندان اوین بهمن

هنگامه‌ی شور است، بشورید، بشورید جانا مگر از عقل به‌دورید، به‌دورید؟ تا کی به خماری سرمان زیر لحاف است؟ تا کی دلمان، محفلمان خوش به گزاف است؟ کو غیرت ایرانی و آن شوکت اقوام؟ کو ترک و لر و کرد و عرب، گیلک ایام؟ تنها مگذارید بلوچ و دگران را بیرون بکنید از وطن، این...

نگاهی به زندگی و اشعار مختومقلی فراغی شاعر ملی ترکمنها – دکتر عبدالرحمن دیه جی

نگاهی به زندگی و اشعار مختومقلی فراغی شاعر ملی ترکمنها – دکتر عبدالرحمن دیه جی

اشاره: مختومقلی فراغی شاعر کلاسیک بزرگ ترکمنهاست. او چه در فرهنگ و ادبیات جمهوری ترکمنستان و چه در ترکمن صحرای ایران از جایگاه ویژه ای برخوردار است. زادگاه وی روستای «حاجی قاوشان» از توابع شهرستان گنبد کاووس ترکمن صحرای ایران است و مقبره اش در روستای «آق توکای» در...

0 Comments

0 Comments