شورای ملی تصمیم  همراه و همگام با مردم آگاه ایران، برای تحقق خواسته‌های زیر تلاش و مبارزه می‌کند. 1- گذار کامل از جمهوری اسلامی با تکیه به جنبش‌های اعتراضی مردم، گذار خشونت پرهیز با حفظ حق دفاع مشروع. 2 – حفظ تمامیت ارضی کشور با تاکید بر نظام غیرمتمرکز . 3- جدایی دین از حکومت. 4 – فراخوان عمومی برای تشکیل مجلس مؤسسان. 5 – تلاش برای برپایی نظامی دموکراتیک و انتخابی  تعیین نوع حکومت با آرای مردم. 6 –  اجرای کامل اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر و میثاق‌های وابسته به آن، با تاکید بر رفع هرگونه تبعیض علیه زنان و برابری جنسیتی در تمام عرصه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، خانوادگی و مشارکت زنان در مدیریت جامعه، و نیز تاکید بر حفظ محیط زیست

یادی از زنده‌یادان قتل‌های زنجیره‌ای در سالروز تولد محمد جعفر پوینده

2023-06-05

نوشته ای دیگر از شورای ملی تصمیم

Comments

امروز، در سالگرد محمدجعفرپوینده، یکی از قربانیان قتل‌های زنجیره‌ای، یاد او و دیگر روشنفکران و فعالان سیاسی و فرهنگی کشورمان که در دوران تاریک استبداد و تبعیض جان خود را فدای آزادی و برابری مردم ایران کردند، گرامی می‌داریم.

محمدجعفرپوینده در سال ۱۳۳۳ در شهرستان اشکذر استان یزد به دنیا آمد. او از جوانی علاقه‌مند به خواندن و نوشتن بود و در زمینه‌های جامعه‌شناسی، زبان‌شناسی و ادبیات فعالیت داشت. او آثار بزرگ نویسندگان و جامعه‌شناسان جهان را به فارسی ترجمه کرد و خود نیز چندین کتاب و مقاله درباره نقش جامعه‌شناسی در تحلیل ادبیات، رابطه بین زبان و فرهنگ، تأثیر جامعه بر نویسنده و خواننده، روش‌های ترجمه و نقد ادبی نوشت.

پوینده عضو کانون نویسندگان ایران بود و به خاطر مخالفت با سانسور و دفاع از آزادی بیان شناخته می‌شد. او همچنین در پژوهش‌گاه فرهنگی کار می‌کرد و در حال ترجمه کتاب «پرسش و پاسخ درباره حقوق بشر» بود.

پوینده در پاییز سال ۱۳۷۷ به دست نیروهای وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی به قتل رسید. او پس از خروج از دفتر کار خود در یکی از روزهای آذرماه ناپدید شد و جسدش در نزدیکی روستای بادامک شهریار (در اطراف شهر کرج) پیدا شد. پوینده یکی از قربانیان قتل‌های زنجیره‌ای بود که در آن ده‌ها روشنفکر و فعال سیاسی و فرهنگی ایران به دستور وزارت اطلاعات حکومت اسلامی به قتل رسیدند.

به گفته منابع مختلف، قربانیان قتل‌های زنجیره‌ای بیش از ۸۰ نفر از نویسندگان، مترجمان، شاعران، کنش‌گرایان سیاسی و شهروندان عادی بودند. از جمله کسانی که در شیوه مشابه پوینده به قتل رسیدند، می‌توان به نام‌های زیر اشاره کرد:

مظفر بقایی، کاظم سامی، عبدالرحمن قاسملو، حسین سودمند، هایک هوسپیان‌مهر، احمد میرعلایی، طاطاوس میکائیلیان، سیامک سنجری، غفار حسینی، احمد تفضلی، رضا مظلومان، فاطمه قائم‌مقامی، معصومه مصدق، پیروز دوانی، حمید حاجی‌زاده       ، کارون حاجی‌زاده، علی‌اکبر سعیدی سیرجانی، برخی دیگر از قربانیان قتل‌های زنجیره‌ای هستند.

ما در سالگرد شهادت پوینده، به خانواده، دوستان و همکاران او تسلیت می‌گوئیم. ما همچنین خواستار عدالت و پاسخگوئی برای قاتلان پوینده و دیگر قربانیان قتل‌های زنجیره‌ای هستیم. ما جمهوری اسلامی را مسئول خشونت و کشتار علیه مخالفان خود می‌دانیم و این قتل‌ها را یه شدت محکوم می‌کنیم. ما از ملت ایران می‌خواهیم که به یاد پوینده و دیگر شهیدان فرهنگ و آزادی، و پشتیبان خانواده‌های دادخواه باشند و برای تحقق آرزوهای آن‌ها بجنگند.

شورای ملی تصمیم

۱۵ خرداد ۱۴۰۲ – ۵ ژوئن ۲۰۲۳

 

برای انتشار در شبکه های اجتماعی

مقالات بیشتر از این نویسنده را می‌توانید با کلیک روی نام ایشان مشاهده کنید.

تازه ترین

پرویز شهریاری؛ پیشاهنگ آموزش نوین ریاضیات

پرویز شهریاری؛ پیشاهنگ آموزش نوین ریاضیات

پرویز نیک حدود ۲۷ شماره (مجله‌ی آشتی با ریاضیات) را من منتشر کردم که ناگهان یک شماره‌ی مجله را اجازه‌ی چاپ ندادند. وقتی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مراجعه کردم، به من گفتند: «حتماً باید اسم مجله‌تان را عوض کنید.» گفتم: «آشتی با ریاضیات چه اشکالی دارد؟» گفتند:...

اطلاعیه کانون نویسندگان ایران درباره درگذشت میرشمس‌الدین ادیب‌سلطانی

اطلاعیه کانون نویسندگان ایران درباره درگذشت میرشمس‌الدین ادیب‌سلطانی

میرشمس‌الدین ادیب‌سلطانی، انسانی والا و فروتن، با دانشی استثنایی و توان‌مندی‌های بس گسترده ــ پزشک، فیلسوف، زبان‌شناس، منطق‌دان، نقاش، ریاضی‌دان، نویسنده، مترجم ــ در ۲۰ مهرماه ۱۴۰۲ در تهران درگذشت. او در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۱۰ در خانواده‌ای اهل شعر و ادب پا به جهان...

در مذمت جنگ، در ستایش صلح

در مذمت جنگ، در ستایش صلح

ملک‌الشعرا بهار در پیروی از  قصیده معروف منوچهری دامغانی، شاهکاری در مذمّت جنگ، در ستایش از صلح‌ سرود. با نکوهش جنگِ جهانی دوم، کبوتر سپید صلح را در آسمان گسترده ادبیات انسانگرای ایران به پرواز درآورد و به زبان خودش "مدیح صلح گفت و ثنای او"!. با بازخوانی ای شعر،...

0 Comments

0 Comments