شورای ملی تصمیم  همراه و همگام با مردم آگاه ایران، برای تحقق خواسته‌های زیر تلاش و مبارزه می‌کند. 1- گذار کامل از جمهوری اسلامی با تکیه به جنبش‌های اعتراضی مردم، گذار خشونت پرهیز با حفظ حق دفاع مشروع. 2 – حفظ تمامیت ارضی کشور با تاکید بر نظام غیرمتمرکز . 3- جدایی دین از حکومت. 4 – فراخوان عمومی برای تشکیل مجلس مؤسسان. 5 – تلاش برای برپایی نظامی دموکراتیک و انتخابی  تعیین نوع حکومت با آرای مردم. 6 –  اجرای کامل اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر و میثاق‌های وابسته به آن، با تاکید بر رفع هرگونه تبعیض علیه زنان و برابری جنسیتی در تمام عرصه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، خانوادگی و مشارکت زنان در مدیریت جامعه، و نیز تاکید بر حفظ محیط زیست

اخبار اعتراضات اجتماعی ایران در هفته ای که گذشت

2023-03-28

نوشته ای دیگر از سروش آزادی

Comments

تا پایان هفته اول ۶ فروردین ۱۴۰۲- برابر با ۲۶ مارت ۲۰۲۳

–              آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت… به نقل از نهادهای همبستگی شورای صنفی معلمان ایران از ۲۶ اسفند ۱۴۰۱ تا ۴ فروردین ۱۴۰۲ موارد نقض آزادی بیان در حکومت جمهوری اسلامی دیده شده است.

–              جمعه ۲۶ اسفند ۱۴۰/ فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران با انتشار بیانیه‌ای خواستار آزادی ۱۵ روزنامه‌نگار زندانی در ایران در آستانه سال نو خورشیدی شده است.

–              اجرای احکام دادسرای رشت با صدور ابلاغیه‌ای سه فعال صنفی فرهنگیان گیلان به نام‌های عزیز قاسم‌زاده، محمود صدیقی‌پور و انوش عادلی را برای گذراندن حکم یک سال زندان احضار کرد.

–              شنبه ۲۷ اسفند/ اصغر محمدی، وکیل دادگستری، در دادگاه کیفری ورزقان به اتهام «نشر اکاذیب» به ۲۰ ضربه شلاق محکوم شده است.

–              احمد علیزاده، دبیر ورزش دبیرستان‌ آبدانان که در زندان ایلام محبوس است، به دلیل شرکت در تحصن معلمان در دادگاه انقلاب به ۱۳ سال زندان و ۲ سال تبعید به بلوچستان محکوم شد.

–              یکشنبه ۲۸ اسفند/ سلیمان عبدی، عضو انجمن صنفی معلمان سقز و زیویه، بازداشت شد.

–              سه‌شنبه ۱ فروردین ۱۴۰۲/ سها مرتضایی، دبیر اسبق شورای صنفی دانشگاه تهران، با پایان ایام مرخصی به زندان قرچک ورامین بازگشت.

–              چهارشنبه ۲ فروردین/ دادگاه تجدید نظر استان خراسان رضوی، حکم  ۱۸ سال حبس فاطمه سپهری را عینا تایید کرد.

–              به گزارش سایت خبری تحلیلی حال وش از بلوچستان/ تعداد کشته شدگان اعتراضات زاهدان و خاش از جمعه خونین (۸ مهرماه تا پایان سال ۱۴۰۱) دستکم ۱۲۱ نفر احراز هویت شده اند. این گزارش حاصل تلاش مجموعه حقوق بشری حال وش از نخستین دقایق کشتار معترضین جمعه خونین زاهدان و خاش تا لحظه تنظیم گزارش می باشد که از منابع مطلع و مختلف همراه با راستی آزمائی جمع آوری شده است.

–              روز جمعه ۴ فروردین ۱۴۰۲، مردم زاهدان پس از نماز جمعه به خیابان‌ها آمده و شعارهای اعتراضی سردادند. در اعتراضات امروز که بیست و پنجمین جمعه پس از جمعه خونین زاهدان بود، مردم بلوچ همچون هفته‌های گذشته هر نوع دیکتاتوری را نفی کرده و شعار می‌دادند: «این آخرین پیامه هدف کل نظامه!» «برادر شهیدم خونت رو پس می‌گیرم» «مرگ بر سپاهی – مرگ بر بسیجی».

–              در گزارش ماه فوریه ۲۰۲۳ جمعیت حقوق بشر کردستان، با استناد به گزارشهای سازمانهای حقوق بشری آمده که: حکومت جمهوری اسلامی با بازداشت شهروندان کورد حقوق مدنی، سیاسی و اجتماعی آنان را نقض کرده است. نقض آزادی عقیده و بیان، نقض حق حیات و امنیت شخصی و تبعیض های حکومتی از جمله مواردی هستند که روزانه از سوی حکومت جمهوری اسلامی انجام می گیرد. در این ماه شاهد اعدام ۱۳ تن از هموطنان کورد بودیم. طبق آمار جمع بندی شده در این ماه بیش از ۸۲ تن از مردم شرق کوردستان بازداشت شده اند که از این تعداد ۱۲ نفر به حبس محکوم گردیده اند. بیش از ۵ تن از آنها کودکان و نوجوان بوده و همچنین از ۴ تن از بازدشت شدگان زن ۳ نفر از آنها به حبس محکوم شده اند.

–              به نقل از کانال تلگرامی شورای بازنشستگان ایران/ طوماری برای اعتراض به افزایش ناعادلانه دستمزد سالیانه کارگران در سال ۱۴۰۲ تهیه شده است. این طومار به ابتکار جمعی از فعالین‌‌ و‌ نمایندگان مستقل کارگری هفت تپه و تحت عنوان «اعتراض به افزایش ناعادلانه دستمزد سالیانه کارگران در سال ۱۴۰۲» برای حمایت و امضا در شبکه های اینترنت قرار گرفته است.

–              به نقل از کانال تلگرامی کولبرنیوز، امروز یکشنبه ۶ فروردین‌ ماه ‌۱۴۰۲/ علارغم بارندگی شدید بازنشستگان در شوش به خیابان آمدند تا صدای مطالبه‌گری خود را به گوش‌های کر مسٸولین برسانند. آنان با سردادن شعار «گرانی تورم بلای جان مردم» اعتراض خود را بیان داشتند. همچنین بنابر اخبار ‌و ویدیوهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران امروز یکشنبه ۶ فروردین‌ ماه ۱۴۰۲ جمعی از بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی اهواز در اعتراض به شرایط بد معیشتی و عدم رسیدگی به خواست و مطالبات‌شان مجدداً در مقابل اداره کل تأمین اجتماعی خوزستان در اهواز دست به تجمع اعتراضی زدند.

–              در یکشنبه های اعتراضی شاهد تجمع اعتراضی بازنشستگان شوش و هفت تپه  به وضعیت بد اقتصادی و معیشتی و در اعتراض به تورم و گرانی،  و هم به دستمزد های ناچیز بودیم. در ۶ فروردین ۱۴۰۲/ در بیانیه کانال سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه آمده که: درود به کارگران بازنشسته شوش و هفت تپه که درس مبارزه و پایداری را در کارخانه آموخته اند و در صحنه خیابان به کار می بندند. امروز با وجود هوای بارانی به خیابان آمده اند و خواسته های خود را فریاد  می زنند. یکشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۲، روبروی فرمانداری شوش.

–              در کانال سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه/ بیانیه در رابطه با اعتراضات به حداقل دستمزد فاجعه بار کارگران در سال ۱۴۰۲ و در رابطه با حداقل دستمزد فاجعه بار که توسط شورای عالی کار(ضد کارگری )اعلام شده است: تشکلات گوناگون‌ از جمله سندیکای کارگران شرکت واحد اعتراض شدید خود را نسبت به آن به انحای مختلف اعلام‌کرده اند. سندیکا تلاش خواهد کرد ضمن انعکاس نظرات اعضای خود پیرامون اهمیت مبارزه برای افزایش دستمزد، فعالیتها و یا کارزارهای مشخصی که در این زمینه توسط تشکلها و‌ فعالین مستقل کارگری صورت گرفته است را با حفظ موازین و‌ علی رغم ملاحظات‌خود انتشار نماید. به این منظور لینک به طومار زیر که به ابتکار جمعی از فعالین‌‌ و‌ نمایندگان مستقل کارگری هفت تپه سازمان داده شده است، جهت اطلاع، بررسی و پیگیری همکاران در کانال سندیکا درج میگردد.

https://www.karzar.net/69382?fbclid=PAAaYUPf9_cp8bmiQGmAsQjsBNSJ8Z_2wyhtMTSD7BSVr7zkwVIn7tAaxiLDY

–              شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت طی بیانیه ای اعتراض خود را به مصوبه مزدی شورایعالی کار اعلام داشت. در بخیش از این بیانیه آمده که: … در آمارهای رسمی نهادهای وابسته به دولت از خط فقر ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومانی اشاره شده بود و برخی روزنامه ها هم به نقل از اقتصاددانان رقم ۳۲ میلیون تومان را برای خط فقر مطلق محاسبه کرده بودند. تعیین  دستمزد ۵ میلیونی توسط شورایعالی کار تعرض به زندگی و معیشت کارگران و کل جامعه است. این تصمیم به معنی محکوم کردن جمعیت میلیونی کارگران و خانواده هایشان به فقر و گرسنگی و بی تامینی بیشتر است… امسال با توجه به سقوط بی سابقه ارزش ریال، رشد فزاینده قیمت ها و افزایش نرخ تورم، خواهان افزایش بالای ۵۰ درصدی دستمزدهای فعلی در همه رده ها و سطوح مختلف تخصصی و شغلی بوده و از همکاران پروژه ای خود در مراکز نفت و گاز میخواهیم که یک کلام و متحد بر پایه این مطالبه قراردادهای کاری خود را منعقد کنند و به کمتر از آن رضایت ندهند… و همین جا اعلام میکند که در صورت عدم قبول این مطالبه از سوی پیمانکاران و کارفرمایان، با اعتراضات گسترده ما کارگران روبرو خواهند شد. زنده باد اتحاد کارگران/ شورای سازماندهی کارگران پیمانی نفت سوم فروردین 1402

–              به نقل از کانال تلگرامی بایگانی/ جامعه «فرهنگیان کنشگر صنفی کشوری» برای آزادی اسماعیل عبدی و تمامی کنشگران صنفی و مدنی زندانی در تاریخ ۱۴ مارت ۲۰۲۳/ بیانیه ای منتشر ساخت. در بخشی از این بیانیه آمده که: مردم بزرگ ایران، فرهنگیان گرامی کشور و مراجع بین المللی به ویژه «سازمان عفو بین الملل» و «اتحادیه جهانی معلمان»؛ سالهاست که فرهنگیان کشور در دفاع از حقوق قانونی، منزلت و معیشت مناسب، برای داشتن یک نظام آموزشی باکیفیت و مترقی، سعی دارند فریاد حق طلبی را از سراسر کشور به گوش مسئولان برسانند… در این میان اسماعیل عبدی، که معلم ریاضی و کنشگر قدیمی و دبیر کل سابق کانون صنفی معلمان ایران (تهران ) اکنون… ازتیرماه سال ۱۳۹۴ با اتهامات واهی بازداشت گردیده و تاکنون در زندان بسر می برد. او قرار بود به عنوان یکی از نمایندگان معلمان، در اجلاس «کنگره جهانی معلمان» در شهر اُتاوا پایتخت کانادا شرکت کند که به جای آن بازداشت و روانه زندان شد!… اسماعیل عبدی در اظهارات اخیرش که از درون زندان منتشر نموده، خاطر نشان کرده است: بیش از ۲۰سال سابقه کار دارم اما آموزش و پرورش نه مرا اخراج می کند و نه بازنشسته! حقوق و بیمه من نیز بطور کامل قطع شده است! در واقع پرونده من در بين مثلثی از نهادهای حکومتیِ «اجرای احكام»، «دادگاه انقلاب» و «ضابطین قوه قضائیه» دور باطلی را طی می کند! با وجود آن که چندی پیش قرار بود با وثیقه آزاد شوم، هنوز تحت چنین انتظار فرساینده ای در زندان بسر می برم»… اکنون برای فرهنگیان و بلکه عموم مردم آگاه و حق خواه ایران به خوبی روشن است که در نظام جمهوری اسلامی، موارد زیر ازجمله حقایق غیر قابل انکار می باشند: ۱- پرونده سازی و ایراد اتهامات واهی علیه فعالان صنفی و اعضای تشکل ها و کانون های صنفی فرهنگیان و از جمله «شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان». ۲- صدور احکام سنگین زندان برای کنشگران صنفی فرهنگی.۳-عدم اجازه به فرهنگیان برای برگزاری اجتماعات اعتراضی یا ایجاد تشکل های صنفی. ۴- دخالت، اعمال نفوذ و بلکه سلطه نهادهای «امنیتی» در مراحل رسیدگی به پرونده های قضایی فرهنگیان در مراحل دادرسی و صدور حکم. ۵- ایجاد فشار مضاعف و دستگیری های بسیاری از معلمان در سراسر کشور. ۶- همسویی وزارت آموزش و پرورش با نهادهای امنیتی و قضایی برای پرونده سازی یا دستگیری فرهنگیان. ۷-ایجاد فشار از راه های گوناگون بر خانواده های فعالان صنفی فرهنگیان. مردم آگاه و حق طلب ایران؛معلمان و فرهنگیان شریف ایران؛اتحادیه های بین المللی معلمان و مراجع بزرگ حقوق بشری. ما فرهنگیان کنشگر صنفی کشور، وظیفه خود می دانیم صدای حق طلبی بی صدایان، به ویژه فرهنگیان معترضی باشیم که در مواجهه با بی عدالتی ها و نقض آشکار حقوق بشر در ایران، سر از بازداشتگاه ها و زندانها در آورده، خود و خانواده هایشان متحمل رنج های بسیار می گردند. همچنین بنا داریم به سهم خود، در این راستا کوشش کنیم تا نظر همگان را به این اوضاع وخیم و غیر قابل قبول که نسبت به زندانیان کنشگر فرهنگی و دیگر اقشار مردم روا می گردد، جلب کرده و تقاضای کمک داشته باشیم… حق شهروندی و منزلت انسانی در جوامع متمدن بشری در قرن ۲۱ حکم می کند ما نیز یکصدا بگوییم و بخواهیم که: اسماعیل عبدی و تمامی دستگیر شدگان کنشگر صنفی-مدنی،سیاسی و به ویژه معلمان دربند، بدون قید و شرط، هرچه زودتر آزاد گردند. فرهنگیان کنشگر صنفی کشور۲۳ اسفند ۱۴۰۱

–              نعمت احمدی وکیل پایه یک به طور دائم ازاشتغال به وکالت محروم شد! به گزارش سایت دیده بان ایران نعمت احمدی که قبلا از دانشگاه آزاد اخراج شده بود به طور دائم از شغل وکالت محروم گشت.

برای انتشار در شبکه های اجتماعی

تازه ترین

قتل حکومتی روی دور کند!

بخش ۱و ۲ - تاکتیک «نمایش کشدار اعدام‌» در بسیاری از دیکتاتوری‌ها در مواجهه با اعتراض‌های مردمی استفاده شده است. «اعدام‌های منظم و برنامه‌دار» از نظر تاثیری که در کوتاه‌مدت بر وضعیت سیاسی و اجتماعی می‌گذارند با «اعدام‌های گهگاهی» عمیقا متفاوتند. بیایید با هم دلایل...

بیانیه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در اعتراض به احکام تعلیق دانشجویان و سرکوب فعالیت‌های دانشجویی

  گمان مبر که به پایان رسید کار مغان                هزار بادهٔ ناخورده در رگ تاک است   سلام رفقا و همکلاسی‌ها محکومیت سنگین ۸ نفر از دوستانمان به تعلیق و تبعید تنها گوشه‌ای از اضطراب‌ها و هزینه‌های ریز و درشتی است که  در مقابل ما قرار دارد. بر کسی پوشیده...

برای ثبت در تاریخ روایتی از مقاومت زنان مقابل حجاب اجباری

«امروز ما زنان نه فقط برای آزادی خودمان، بلکه برای آزادی همه مردم ایران در حال مبارزه‌ایم. بنابراین، بد نیست که این‌هایی که به زنان بی‌حجاب گیر می‌دهند، کمی جلوتر را هم ببینند. هر وقت ترسیدند از این‌که پلمب شوند، مثل ما به فردایی آزاد فکر کنند که قرار است خودشان و...

0 Comments

0 Comments